Siber Güvenlik
Bir kullanıcının kimliğini doğrulamak için birden fazla bağımsız güvenlik kontrolünü bir arada kullanan gelişmiş güvenlik yöntemine Multi-Factor Authentication (MFA) adı verilir.
Modern dijital dünyada farklı uygulamaların birbiriyle sorunsuz şekilde veri paylaşımını ve entegrasyonunu sağlayan Application Programming Interface (API), şirketler için teknolojik altyapının vazgeçilmez birer parçası haline gelmiştir.
Dijital sistemlerin veri sızıntısı tehlikesine karşı güvende tutulması için birçok farklı yöntem ve araç kullanılmalıdır. Bu süreçte kullanılabilecek en önemli araçlardan biri ise Burp Suite uygulamasıdır.
Veri ihlali, gelişen teknolojiyle birlikte kullanımı yaygınlaşan dijital sistemlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biridir.
Remote Access Trojan (RAT), siber saldırı araçları içindeki en tehlikeli yazılımlardan biridir.
Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge olarak bilinen MITRE ATT&CK, dünya genelindeki siber saldırganların stratejilerini detaylı analiz edip sınıflandıran devasa bir bilgi tabanıdır.
Rehberimizde, kimlik avı (phishing), güvenlik duvarı (firewall), antivirüs yazılımı, şifreleme (encryption), güçlü şifre (strong password) gibi temel terimlerden başlayarak, saldırı tespit ve önleme sistemi (IDS/IPS), sıfır gün açığı (zero-day vulnerability), çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) gibi daha gelişmiş kavramlara kadar geniş bir yelpazede bilgi bulacaksınız.
Cyber Kill Chain, Lockheed Martin tarafından geliştirilmiş siber güvenlik modelidir.
Siber saldırılar her geçen gün artıyor ve hem bireyler hem de işletmeler için büyük risk oluşturuyor. Ücretsiz siber güvenlik araçları ile bu riski azaltmanız mümkün.
MacOS kullanan cihazların siber güvenliğiyle ilgili yaygın bir şehir efsanesi, MacOS cihazlarında virüs ve zararlı yazılımların olmadığı yönündedir.