Blog

Finans sektörü, siber güvenlik açısından saldırganların hedefi olduğundan yüksek risklidir.

Siber güvenlik risk analizi kısaca işletmenin siber güvenlik kontrollerini gerçekleştirmesi ve olası güvenlik zafiyetlerini gidermesi anlamına gelir.

Son yıllarda sıkça kullanılan mobil bankacılık faaliyetleri, para çekme, bakiye görüntüleme ve fatura ödeme gibi günlük işlemleri oldukça kolay hale getirir.

1991 yılında Ron Rivest tarafından geliştirilen MD5, gizlenmek istenen veri setleri için şifreleme algoritması olarak adlandırılır. Geçmişten günümüze dünyada sık kullanılan şifre algoritmalarından biridir.

Günümüzde devlet kurumlarından özel kuruluşlara, büyük ölçekli şirketlerden küçük işletmelere kadar birçok kuruluş, giderek artan ve gelişen siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya kalmaktadır.

Dünya genelinde en fazla kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformlarında Instagram, kullanıcıların gönderi ve hikaye paylaşımları, direkt mesaj gönderimleri yaptığı bir mecra olarak öne çıkmaktadır.

İnternet üzerinde gerçekleştirilen siber saldırıların yanında çeşitli programların ve uygulamaların zafiyet açıkları da kullanıcılar için potansiyel bir siber tehdit haline gelebilir.

Dijital dünya ile her an bağlantıda olmak birtakım siber riskleri de beraberinde getirir. Siber saldırganlar ve kötü niyetli yazılımlarla gerçekleştirilen saldırılar internet güvenliğinin başlıca tehditlerinden.

Adres Çözümleme Protokolü (ARP), bilgisayar ağlarının var olduğu ilk günlerden bu yana kullanılır ve ağlarda katmanlı yaklaşımı destekleme görevi görür.

ISO 27001 sertifikası, bilgi güvenliği yönetim sistemleri için bir standarttır. Bu standart bir organizasyonun bilgi varlıklarını nasıl koruyacağını ve yöneteceğini belirler. ISO 27001 bilgi güvenliği risklerinin ve tehditlerinin belirlenmesi, analiz edilmesi, değerlendirilmesi ve azaltılması için çerçeve sağlar.