Ne Aramıştınız?

Online Virüs Taraması Yapabileceğiniz 5 Site

Çoğu bilgisayar, önceden yüklenmiş bir virüs koruma yazılımı ile birlikte gelir. Ancak hiçbir antivirüs yazılımı, siber saldırıların veya tehditlerin tümünü tespit edip yakalayamaz.

İçerik Başlıkları
online virüs tarama

Online virüs taraması yapan araçlar, arka planda sürekli olarak çevrim dışı çalışan virüsten koruma programınızın yerini alamasa da bulaşmaları hızlı bir şekilde belirlemenize yardımcı olabilir. Gerçekten etkili ve yararlı birkaç online virüs tarama aracı ve kolay indirme seçeneği ile bilgisayarınızı temizlemenize yardımcı olabilecek birkaç online virüs temizleme aracı bulabilirsiniz. Bilgisayarınızda, bir virüs programı bulunup bulunmamasından bağımsız olarak, olağan dışı bazı değişikliklerden şüphelenmeye başladıysanız, online virüs tarama ve temizleme sitelerinden birini deneyebilirsiniz.

Online Virüs Tarayıcı Nedir?

Online virüs taraması, bilgisayarınızı taramaya hazır bir web sitesi görünümüne sahiptir. Online virüs tarayıcı araçları, standart bir program yazılımı gibi yüklenmeyen, indirilebilir, küçük programlardır. Ancak, çoğu online antivirüs web tarayıcısı, web sitelerinin bilgisayarınızın diğer bölümlerine erişimini önlemek amacıyla korumalı alanlarında çalışır. Online tarama, taşınabilir bir uygulama gibi çalışan yürütülebilir bir dosya aracılığıyla gerçekleşir.

Online virüs tarayıcı, cihazınızı uzak bir sunucudan tarayan bir web hizmetidir. Tam ölçekli bir antivirüs tarama kadar güçlü olmadığı ve bazıları bulut tabanlı çalıştığı için sistem gecikmesi çok azdır veya hiç olmaz. Virüs tarama uygulaması, virüs tanımlarını almak veya sonuçları analiz amacıyla sunucularına göndermek için uygulama üreticisinin sitesiyle iletişim kurabilir. Antivirüs tarama bittiğinde ise kolayca bilgisayarınızdan kaldırılabilir.

Online virüs taraması yapan iki tür araç bulunur:

  • Yazılımınızın yerel korumalarının güncelliğini kontrol edebilen güvenlik açığı tarayıcıları.
  • Bilgisayarınızın tamamını kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayabilen indirilebilir virüs tarayıcıları.

Cihazınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız ve henüz ücretli bir antivirüs yüklemediyseniz, ücretsiz bir online virüs tarayıcı, herhangi bir yazılım indirip yüklemenize gerek kalmadan cihazınız için hızlı ve kolay bir çözüm sunabilir. Ancak oldukça az sayıda virüs tarayıcısı, ücretsiz ve web tabanlı hizmet sağlar. Ayrıca, virüs tarama online hizmet sunan siteler, doğruluk, özelleştirme imkânları ve ek özellikler bakımdan önemli ölçüde farklılık gösterebilir.

Bütçesi kısıtlı kullanıcılar ücretsiz sürümleri indirebilir, en iyi antivirüs yazılımı önerilerini takip edebilir veya düşük maliyetli paketlerden herhangi birini satın alabilir. Ancak acil olarak cihazına virüs bulaşıp bulaşmadığı ile ilgili hızlı bir cevaba ihtiyacı olan kullanıcılar, malware tarama ve temizleme imkânı sunan birçok siteden faydalanabilir.

En İyi Online Virüs Taraması Yapan 5 Site

En iyi online virüs taraması yapan veya internet üzerinden virüs temizleme imkânı sunan sitelerden ihtiyacınıza uygun biri bu listede yer alabilir.

1. SafetyDetectives Bilinen Güvenlik Açıkları Tarayıcısı

Online siber güvenlik araçları söz konusu olduğunda, SafetyDetectives en iyilerden biridir. Tamamen ücretsiz ve online olan siber güvenlik aracı, tarayıcınızın ve işletim sisteminizin ayarlarını CVE (Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenmeler) veri tabanına göre kontrol eder. Bilgisayarınızda güvenli olmayan programların çalışıp çalışmadığını ve programlarınızın güvenlik güncellemesine ihtiyacı olup olmadığını öğrenmenin hızlı ve güvenli bir yoludur. Güvenlik açıklarının nasıl düzeltileceği ile ilgili uluslararası CVE yönergelerine dayalı net talimatlar sağlar. Herhangi bir indirme söz konusu değildir. Taramayı saniyeler içinde tamamlar.

2. Norton Power Eraser

Norton’un Power Eraser’ı, bilgisayarınızı tarayıp bulduğu virüsleri temizleyen ve istenmeyen uygulamaları tespit edebilen kullanışlı, ücretsiz bir güvenlik aracıdır. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay online antivirus tarama aracı, en kapsamlı ücretsiz antivirüs tarayıcı olarak kabul edilir. Gelişmiş taramalar yaparak istenmeyen uygulamaları ve bloatware'i kaldırabilir, belirli klasörleri inceleyebilir ve hatta işletim sistemini kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayabilir. Birden çok işletim sistemine sahip bilgisayarlar için sistem taramasının işlevinin gelişmiş sürümüne sahiptir. Bir klasördeki kötü amaçlı yazılımları tanımlayıp silmesi yalnızca birkaç saniye sürer.

3. VirusTotal

VirusTotal, yalnızca online virüs taraması yapan sitelerden en iyisi kabul edilir. VirusTotal'ın basit çevrim içi portalını kullanarak herhangi bir şüpheli web sitesini veya klasörü inceleyebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay site, online portalına girdiğiniz herhangi bir dosya veya web sitesi için tarama yapar. Virus Total, %100 algılama oranıyla yetmiş farklı kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı önleme motoruna çapraz referans verir. Bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı tehditlerin tam bir listesini oluşturmak için dünyanın dört bir yanındaki siber güvenlik ekipleriyle ortak çalışır. VirusTotal kullanarak yalnızca tek bir antivirüs tarayıcısının değerlemesini değil, yetmiş farklı kötü amaçlı yazılım algılama motorunun sağladığı eş zamanlı tanılama alabilirsiniz.

4. Bitdefender Ücretsiz Mac Tarayıcı

Mac bilgisayarınızı taramak veya kötü amaçlı yazılımları, PUP veya istenmeyen uygulamaları kaldırmak amacıyla Bitdefender’i ücretsiz indirip kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan ve fazla yer kaplamayan Bitdefender, virüsleri tespit etmek ve temizlemek için basit ama etkili bir araçtır. Seçim yapabileceğiniz üç farklı virüs tarama imkânı sağlar. Kritik konum taraması, virüslerin genellikle saklanmaya çalıştığı yerleri kontrol eden hızlı bir taramadır. Derin sistem taraması ile daha geniş çaplı tarama yapabilen virüs tarayıcı, ayrıca belirli dosya ve klasörleri hedefleyen özel tarama da yapabilir. Ücretsiz Bitdefender tarayıcı, Mac bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları algılayıp kaldırabilir.

5. ScanMyServer

ScanMyServer, web siteleri ve sunucular için yaygın güvenlik açıklarını arayan ücretsiz bir araçtır. Çeşitli PHP kod yerleştirme testleri, HTTP başlık yerleştirme testleri, Siteler Arası Komut Dosyası Oluşturma saldırıları, SQL ve Blind SQL enjeksiyonu gerçekleştirebilir. Bu online tarama hizmetinden yararlanmak için web sitenize bir HTML kodu yerleştirmeniz gerekir. ScanMyServer web sitenizdeki kodu algıladığında, sonuçları iki saat içinde size e-posta ile gönderir. Kapsamlı bir tarama gerçekleştiren ScanMyServer, riskler için çözüm önerilerini içeren sonuç raporları sunar. Ayrıca, bir alan adının haftalık taramalarını ücretsiz olarak gerçekleştirmenize izin verir. Birden fazla sayıda site için tarama ve raporlama için ücretli üyelik seçeneği de sağlar.

Siber Güvenlik Nedir? Neden Önemlidir?

Siber güvenlik, bireylerin ve kuruluşların siber saldırı risklerini azaltma uygulamalarından oluşan tüm çabaları içerir. Siber güvenliğin temel işlevi; akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve masaüstü bilgisayarları kapsayan cihazları ve erişiminiz olan hizmetleri hırsızlık veya olası hasara karşı korumaktır. Siber güvenlik, ayrıca bu cihazlarda ve online olarak sakladığınız kişisel bilgiye yetkisiz erişimi engellemekle de ilgilidir.

İnternete bağlı olan herkesin siber güvenliğe ihtiyacı vardır. Çoğu siber saldırılar otomatiktir ve belirli bir kurum veya web sitesi yerine, yaygın güvenlik açıklarından yararlanmayı hedefler. Online bankacılık ve alışverişten e-posta ve sosyal medyaya kadar, siber suçluların hesaplarınızı, verilerinizi ve cihazlarınızı ele geçirmesini engelleyebilecek adımlar atmak her zamankinden daha önemlidir. Bireyler, serbest meslek sahipleri, küçük ve orta ölçekli kuruluşlar, büyük organizasyonlar, kamu sektörü ve siber güvenlik uzmanları açısından siber güvenliğin farklı tarafları bulunur.

Siber suçlular, veri gizliliğini, bütünlüğünü tehlikeye atmak için kuruluşlara ve bireylere karşı farklı saldırı türleri uygulayabilir. Bir siber saldırı bireysel düzeyde; kimlik hırsızlığına, dolandırıcılığa veya aile fotoğrafları gibi yeri doldurulamaz verilerin kaybına neden olurken, kurumsal düzeyde; veri kaybına, operasyonların kesintiye uğramasına, fidye taleplerine, endüstriyel casusluğa ve itibar kaybına yol açabilir.

Siber güvenlik, sonuca odaklanan bütünsel, otomatik bir yaklaşım ile siber tehditleri araştırma, belirleme, etkisiz hale getirme sürecinde yapılan bütün uygulamaları kapsar. Berqnet Siber Güvenlik’in güvenli erişim ihtiyaçlarını karşılamak için tasarladığı ağ ve güvenliği birleştiren SASE (Secure Access Service Edge) ya da işletmenizin kapsamına göre seçim yapabileceğiniz firewall (güvenlik duvarı) cihazlarını detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hem evet hem hayır. İyi çalışan ve güvenilir online virüs tarama siteleri bulunsa da bu araçlar, cihazınıza indirdiğiniz virüs koruma programı ile aynı işlevleri yerine getiremez. Tüm sisteminizi kapsayacak şekilde antivirüs taraması yapamaz. Online virüs temizleyici site, bir antivirüs yazılımı gibi bilgisayarınızdan kötü yazılımları kaldıramaz. Ancak, VirusTotal gibi yüklediğiniz dosyaları tek tek tarayabilen ve web sitelerinin güvenliğini değerlendirebilen bazı çevrim içi kaynaklar kullanımda faydalı olabilir.

Hayır. Web siteleri bilgisayarınızda bulunan virüsleri kaldıramaz. Bunun için bir antivirüs yazılımını indirmeniz ve bilgisayarınızdan dosya silmesine izin vermeniz gerekir. Bilgisayarınızdan virüsleri kaldırdığını iddia eden herhangi bir web sitesine güvenmeniz doğru olmaz. Ancak, Norton Power Eraser gibi güvenilir şirketlerin sağladığı, bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları algılayıp yok edebilen ücretsiz, indirme işlemi oldukça basit yazılımlardan faydalanabilirsiniz.

Verilerinizden fayda sağlamak isteyen birçok sahte siber güvenlik şirketi ile karşılaşabilirsiniz. Bitdefender ve Norton gibi büyük, saygın şirketlerin yazılımlarını kullanmayı tercih ederek veri dolandırıcılığı risklerinizi minimize edebilirsiniz. Büyük güvenlik yazılımı şirketleri, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı için veri gizliliğine saygı gösterme konusunda uzun bir tarihe sahiptir. Küresel kötü amaçlı yazılım eğilimleri hakkında bilgi toplamak için siber güvenlik şirketleri tarafından ücretlendirilen VirusTotal gibi siteler, ücretsiz antivirüs taraması sağlar.

19 Temmuz 2022
Hızlı Teklif Alın