Ne Aramıştınız?

İşletmeler Tarafından Kullanılan En Popüler 6 Antivirüs Programı

Uçtan uca veri güvenliği sağlayan antivirüs yazılımları ve fidye yazılım çözümleri, sadece büyük işletmeler için değil KOBİ’ler ve küçük işletmeler için de büyük bir öneme sahiptir. Yeterli güvenlik önlemi almayan işletmeler günün sonunda bilgisayar korsanları için daha çok ilgi çeken bir hedef haline gelebilir.

İçerik Başlıkları
antivirüs programları

İşletme veri tabanına bağlı tek bir cihazdaki güvenlik açığı, zararlı yazılımların yayılması için yeterlidir. Bulut tabanlı olarak sunulan yeni nesil antivirüs programları, sanal server ve ağlar üzerinde uçtan uca koruma sağlayarak daha etkili bir güvenlik duvarı oluşturur. Düzenli güncellemeler, web filtreleme, yapay zekâ desteği, makine öğrenimi teknikleri sayesinde tüm cihazların çok yönlü bir şekilde korunabilir.

2019 yılında, Rus hacker grubu Nobelium tarafından SolarWinds şirketine yapılan hacker saldırısı, yakın tarihteki en tehlikeli siber saldırılardan biri olarak kabul edilir. SolarWinds'in Orion yazılımına SQL Injection yöntemiyle yüklenen zararlı bir yazılım, 2020 yılında Microsoft bulut platformlarına izinsiz erişim sağladı. Bu nedenle en ufak bir güvenlik açığının dahi arka kapı (backdoor) zafiyetlerine ve önemli veri kayıplarına yol açabileceği hiçbir zaman unutulmamalıdır. (1)

İşletmeler Tarafından En Fazla Tercih Edilen 6 Antivirüs Programı

İşletmeniz küçük bir aile şirketi de olsa ağ güvenlik sistemleri ile donatılmış büyük bir kuruluş da olsa en iyi ve verimli antivirüs programını seçmeniz son derece önemlidir. Ancak onlarca seçenek arasından en iyi antivirüs programını bulmak ise zahmetli bir süreçtir. Gelin fiyat-performans olarak ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayabilecek, kurumsal firmalar tarafından en çok tercih edilen 6 antivirüs programını yakından inceleyelim: (2)(3)

1. McAfee Total Protection

McAfee Total Protection, küçük işletmeler için en ideal antivirüs yazılımlarından biridir. Bu yazılım virüsler, trojanlar, kimlik avı riskleri ve fidye yazılımları gibi siber tehditlere karşı kapsamlı güvenlik sağlar. Ayrıca aile planı sayesinde 10 cihaza kadar kullanım imkanı sunar. Çoklu abonelik seçenekleri ile küçük işletmeler McAfee Total Protection’ı kendi isteklerine uygun olarak özelleştirebilir. Kolay kullanımlı arayüzü ile pratik bir deneyim sunan yazılım, Firewall, VPN, parola yönetimi, kablosuz ağ güvenliği, kimlik koruması, bilgisayar optimizasyonu gibi standart özelliklere de sahiptir.

Ürünü denemek için tıklayınız!

2. Kaspersky

Kaspersky'nin işletmeler için sunduğu antivirüs çözümleri, işletmelerin büyüklüğü ve özelliklerine uygun olarak farklı hizmet seçenekleri sunmaktadır. Küçük veya orta ölçekli işletmeler, 1-100 arasında cihazı destekleyen siber güvenlik paketlerini seçebilir; Premium VPN, parola yöneticisi gibi ürünlerden güvenle yararlanabilir. 100 cihaz üzeri kullanımlar için geliştirilen ofis güvenlik paketleri de orta ölçekli işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilen bir hizmettir. Endpoint Security Cloud ise 1000'den fazla çalışanı olan büyük işletmeler için tasarlandı. Kaspersky'nin tam koruma özellikleriyle birlikte gelen Endpoint Security Cloud, işletmelerin iş istasyonlarındaki güvenlik açıklarını keşfetmelerine ve düzeltmelerine yardımcı olur.

Kaspersky işletme çözümlerini incelemek için tıklayınız!

3. ESET Protect

Bireysel ve ofis kullanımları için tasarlanan ESET Protect, 1-10 arasındaki cihaza tam güvenlik desteği sağlar. Küçük ya da orta ölçekli işletmeler için 10-100, büyük işletmeler için de 100-1000 arası cihaza tam destek verir. Hassas verilerin şifrelenmesi, parola yönetimi, yeni tehditlere karşı güncelleme, URL filtreleme, kimlik güvenliği ve kötü amaçlı yazılım koruması ESET Protect ile gelen temel güvenlik önlemleri arasında yer alır.

ESET Siber Güvenlik Hizmetlerini incelemek için tıklayınız!

4. Norton 360 Premium

Parola yönetimi, bulut yedekleme, PC için güvenli kamera, tam zamanlı güvenlik koruması gibi güncel siber güvenlik çözümleri ile gelen Norton 360 Premium, ev, ofis ve işletme kullanımları için idealdir. 10 adete kadar farklı cihazda tam destek sunan bu ürün, virüslere karşı koruma garantisi vererek zararlı yazılımları etkili bir şekilde bertaraf eder.

14 günlük ücretsiz deneme sürümü için tıklayınız!

Norton 360 Premium için tıklayınız!

5. Trend Micro Device Security

Küçük işletmeler için tasarlanan Trend Micro Device Security, etkin bir Firewall ile birlikte gelir. Şüpheli ağlara giriş yapıldığında otomatik olarak devreye giren VPN, şirket verilerinin kötüye kullanımını önlemeye yardımcı olur. Şirket içi, bulut veya hibrit ortamlarda kullanıma olanak tanıyan antivirüs programı, e-posta, mobil güvenlik desteği sayesinde iki taraflı doğrulama yapmayı kolaylaştırır. Ücretsiz 30 günlük tam deneme sürümü ile sunulan ürün, 1-10 cihaz arasında ekstra koruma sağlayan 4 paket tercihi sunmaktadır.

Ürünü denemek için tıklayınız!

6. Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft hizmetlerini kullanan işletmeler için geliştirilen Microsoft Defender, tehdit koruma çözümlerinden oluşan çok yönlü bir siber güvenlik paketidir. Orta ve büyük ölçekli şirketlerin ilk tercihleri arasında yer alan Microsoft Defender, üçüncü taraf yazılımları kapsayacak şekilde optimize edilebilir.

1 ay ücretsiz deneme sürümü ve diğer seçenekler için tıklayınız!

Neden Antivirüs Kullanmalısınız?

Antivirüs yazılımı olmadan kullanılan bir bilgisayar, açık bir kapı gibi tüm davetsiz misafirleri kendine çeker. Güncel bir antivirüs yazılımı ve kaliteli bir firewall cihazı ise içeriye girmek isteyen tüm zararlı unsurları tespit ederek devre dışı bırakır. Antivirüs kullanılmayan cihazlarda yavaşlama, takılma, dosya hasarları, depolama sorunları, internet bağlantı hataları, bilgisayar çökmeleri ve veri kaybı gibi ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Antivirüs yazılımları ise sayısız tehditle dolu internet ortamında cihazlarınızı, şirket verilerinizi koruyabilmenizi sağlayan en temel çözümlerden biridir.

Firewall ve antivirüs çözümlerinin kullanıcılarına sağladığı başlıca avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Verilerinizi, dosyalarınızı 7/24 korur.
  • USB bellek gibi çıkarılabilir cihazlara karşı güvenlik katmanı oluşturur.
  • Virüslerin ve diğer zararlı yazılımların sisteme sızmasını önler.
  • Spam iletileri ile reklamları engeller.
  • Şirket ağının ve bilgisayarlarının daha stabil ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Web kısıtlaması ile güvensiz internet sitelerine erişimi engeller.
  • Bilgisayar korsanlarına karşı ekstra önlemler alabilmenize destek olur.
  • Casus uygulamalara ve kimlik avı saldırılarına karşı güvenlik duvarı oluşturur.
  • Kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi güvende tutar.

Timus Siber Güvenlik Çözümleri

İşletmeniz için uçtan uca güvenlik çözümleri sunan Timus, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve 5651 sayılı kanuna uygun olarak yasal yükümlülüklerinizi yerine getirebilmenize yardımcı olur. Ağ yönetimi ve güvenlik özelliklerini bulut tabanlı tek bir platformda birleştiren Timus SASE (Security as a Service); SD-WAN bütünleştirme, SDP, çoklu bulut entegrasyonu ve optimizasyonu için en ideal çözümlerden biridir. SASE sayesinde bulut mimarisini pratik bir biçimde ölçeklendirebilmek mümkün olur. Daha az iş gücü, donanım desteği ve finansal kaynak ile daha verimli iş çözümleri elde edilebilir.

Pratik kurulum ve kullanım özellikleri ile öne çıkan Timus Firewall, siber tehditlere karşı alınabilecek en gerekli donanımlardan biridir. %100 yerli bir cihaz olan Timus Firewall (Güvenlik Duvarı) modelleri; Hotspot, URL filtreleme, VPN ve IPS gibi donanımları ile işletmelerin siber güvenlik ihtiyaçlarını başarıyla karşılar.

Siz de şirketinizi yaşanabilecek siber saldırılara karşı her koşulda güvende tutmak ve en güncel güvenlik hizmetlerinden yararlanabilmek için Timus SASE ve Firewall cihazlarına geçiş yapabilir, şirketinizi güvende tutmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Kaynaklar

1) https://www.velosio.com/blog/6-high-profile-ransomware-attack-examples-and-what-you-can-learn-from-them/

2) https://www.techrepublic.com/article/best-antivirus-software/

3) https://cybernews.com/best-antivirus-software/antivirus-for-business/

Sıkça Sorulan Sorular

Kötü amaçlı yazılımları tespit etmeye, izole etmeye ve ortadan kaldırmaya yarayan antivirüs yazılımları; virüsler, Truva atları (Trojans) ve casus yazılımlar (spyware) gibi tehditleri önleyerek sistemin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Güncel antivirüs programları başta keylogger'lar, zararlı browser eklentileri, Truva atları, solucanlar ve rootkit'ler olmak üzere sistemde zafiyetlere neden olabilecek kimlik avı saldırılarını, fidye yazılım ataklarını ve çeşitli siber saldırı risklerini azaltmaya yardımcı olur.

Hayır, güvenlik duvarı anlamına gelen Firewall, ağ trafiğini ve veri akışını belli protokoller eşliğinde kontrol etmeye yarayan fiziki cihazları tanımlamak için kullanılır. Antivirüs yazılımları ise aynı ağdan gelen kötü amaçlı yazılımları tespit etmeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olan siber güvenlik çözümleridir.

1 Kasım 2023
Hızlı Teklif Alın