Ne Aramıştınız?

VDSL Nedir? VDSL ve ADSL Arasındaki Farklar Nelerdir?

VDSL, Very High Speed Digital Subscriber Line (Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı) anlamına gelir. Mevcut bakır hatlar üzerinden çalışır ve ADSL'ye kıyasla çok daha hızlı indirme ve yükleme hızları sunar.

İçerik Başlıkları
VDSL

VDSL, 50Mbps'nin üzerinde indirme hızlarına ulaşabilir ve yükleme hızları yaklaşık 10Mbps'dir.

Daha yüksek hıza, sinyalin kat etmesi gereken mesafeyi azaltıp telefon hatlarının daha verimli kullanılmasıyla ulaşır.

VDSL Bağlantısının Özellikleri Nelerdir?

VDSL hız açısından ADSL'den daha hızlıdır. İndirmelerde yaklaşık 5 kat, yüklemelerde ise 10 kat daha hızlıdır.

Tedarikçinize yakın bir yerde yaşıyorsanız, hem yükleme hem de indirme için maksimum 60 Mbps'ye kadar ulaşabilirsiniz.

Bu hızlar, sinyalin kat ettiği mesafenin kısaltıldığı telefon hatlarının daha başarılı bir şekilde kullanılmasıyla sağlanır. Bu nedenle size daha az bozulma ve daha kararlı bir bağlantı sağlar.

VDSL daha iyi bir genel performans sunar, ancak mesafe ve kablo durumu bu performansı etkileyebilir.

Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bir internet sağlayıcısından hizmet almaya başladığınızda, internet servis sağlayıcınız (ISS) size o internet hizmetine erişmenizi sağlayacak bir modem verir.

Yeni bir modem aldıysanız ve kurulumun nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilginiz yoksa, aşağıdaki adımlar size yol gösterecektir.

Kablolu internet hizmeti satın aldıysanız, evinizde modemi bağlamak için bir kablo bağlantı noktası bulmanız ve modemi evinizin telefon bağlantı noktasına bağlamanız gerekir.

Şimdi, yeni modeminizi ve güç kablosunu kutudan çıkarın. Güç kablosunu güç kaynağına takın, diğer ucunu ise modemin arkasına takın.

Yeşil kablonun bir ucunu modemin arkasındaki yeşil DSL bağlantı noktasına, diğer ucunu da çalışan bir telefon jakına takın. (Modeminizde yeşil bir kablo yoksa korkmayın, farklı bir renk olsa bile bağlantı noktaları aynı olacaktır.)

Son adım olarak, sarı Ethernet kablosunun bir ucunu modemdeki Ethernet bağlantı noktalarından birine ve diğer ucunu bilgisayarınızın Ethernet bağlantı noktasına takın.

Modem bağlandığında kendini güncelleyecektir ve bu 5-10 dakika sürebilir. Cihazda sabit şekilde parıldayan ilk 4 ışığı gördüğünüzde, modeminiz kullanıma hazırdır. (Modemin ön tarafındaki bağlantı noktalarının yanıp söndüğünü ve ardından birer birer sabitlendiğini göreceksiniz.)

VDSL İnternetin Avantajları Nelerdir?

  • VDSL internet kullanmanın avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
  • VDSL, yüksek hızlı erişim için kullanıcıların gereksinimlerini karşılar.
  • VDSL, düşük iletim gücü sağlar, bu nedenle daha az karışma olur.
  • VDSL hem asimetrik hem de simetrik iletim sağlar.
  • VDSL, ADSL’nin aksine 0.138 MHz ila 12 MHz arasındaki frekans bantlarında dijital sinyaller iletir.
  • VDSL iyi aktarım kalitesi sağlar ve HD video konferans vb. hizmetleri destekler, oysa ADSL bu hizmetleri sağlayamaz.
  • ADSL ile karşılaştırıldığında, VDSL hem geleneksel ses hizmetlerini hem de ISDN hizmetlerini destekler. VDSL, mevcut telefon hattı ve ISDN ile aynı telefon hattını kullanabilir.
  • VDSL ve ADSL Arasındaki Farklar Nelerdir?
  • ADSL ve VDSL arasındaki ana farklar hız, kullanılabilirlik ve fiyattır.
  • VDSL, yükleme ve indirme hızları açısından ADSL'den büyük ölçüde üstündür. VDSL, standart ADSL ile karşılaştırıldığında daha iyi bir internet deneyimi sunar.
  • Kullanılabilirlik açısından ise, insanların yalnızca çok az bir kısmı VDSL'ye erişebilir.
  • Fiyatlandırma seçenekleri, birlikte çalıştığınız internet sağlayıcısına bağlı olarak değişebilir. Daha uzun vadeli sözleşmelere kaydolursanız, bazı sağlayıcılar ADSL ile aynı fiyata VDSL sunar.

VDSL ve ADSL Arasındaki Farklar Nelerdir?

ADSL ve VDSL arasındaki ana farklar hız, kullanılabilirlik ve fiyattır.

VDSL, yükleme ve indirme hızları açısından ADSL'den büyük ölçüde üstündür. VDSL, standart ADSL ile karşılaştırıldığında daha iyi bir internet deneyimi sunar.

Kullanılabilirlik açısından ise, insanların yalnızca çok az bir kısmı VDSL'ye erişebilir.

Fiyatlandırma seçenekleri, birlikte çalıştığınız internet sağlayıcısına bağlı olarak değişebilir. Daha uzun vadeli sözleşmelere kaydolursanız, bazı sağlayıcılar ADSL ile aynı fiyata VDSL sunar.

VDSL Hızı Maksimum Ne Kadardır?

VDSL teorik olarak maksimum 70 Mbps indirme ve 10 Mbps yükleme hızına sahiptir. Fakat santrale olan mesafe, evdeki kablolar, gürültü, günün saati vb. birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

12 Kasım 2020
Hızlı Teklif Alın