Ne Aramıştınız?

Uydunet İnternet Nedir? Nasıl Çalışır?

Uydunet internet, Dünya'nın yörüngesindeki uydulardan gelen kablosuz internettir. Verileri kablolar yoluyla ileten DSL ve kablo gibi internet hizmetlerinden çok farklıdır.

İçerik Başlıkları
Uydunet İnternet

Uydunet internet, telefon hatları veya kablo sistemleri kullanmaz, bunun yerine iki yönlü (yükleme ve indirme) veri iletişimi için bir uydu çanağı kullanır.

Uydunet internet nasıl çalışır?

Uydunet internet, Dünya etrafında dönen uydularla iletişim kurmak için radyo dalgalarını kullanır. Bilgisayarınız yönlendiricinize ve ardından modeminize bir sinyal gönderir, bu da çatınızdaki özel bir internet uydu çanağına gider. Uydu anteni, sinyali uzayda yörüngedeki bir uyduya ve ardından internet sağlayıcınıza (ISS) gönderir. Sağlayıcı, uydu üzerinden çanağınıza ve evinizdeki bilgisayarınıza geri bir sinyal gönderir. Bu bağlantı türü %100 kablosuz olduğundan, çalışması için bakır veya telefon hatlarına ihtiyacınız yoktur.

Uydunet internet beş parçalı bir aktarma sistemi kullanır:

  • İnternete hazır cihaz (Bilgisayar, tablet vb.)
  • Modem/yönlendirici
  • Uydu anteni
  • Uydu
  • Network Operations Center (NOC) Ağ Operasyon Merkezi

Uydunetin Avantajları Nelerdir?

  • Uydunet internet en büyük veya en güvenilir internet seçeneği olmasa da, kullanıcılarına bazı avantajlar sağlar:
  • Uydunet internet, çevirmeli ağdan daha hızlıdır. Uydunet hızlarının çevirmeli ağdan 10 kat ila 35 kat daha hızlı olmasını bekleyebilirsiniz.
  • Uydunet internet bağlantıları yüksek bant genişliği kullanımını kaldırabilir, bu nedenle internet hızınız / kaliteniz çok sayıda kullanıcıdan veya "en yoğun kullanım sürelerinden" etkilenmez.
  • Uydu internet için telefon hattına ihtiyacınız yoktur. Kurulumu kolay ve çevre dostudur.
  • Diğer bağlantıların sağlamayacağı alanlara internet erişimi sağlar. Kabloların ve baz istasyonlarının ulaşamadığı yerlerde kullanılabilir.
  • Deprem gibi acil durumlarda kablolar ve hücresel ağlar hasar görebilir. İnternet bağlantınızın bu gibi durumlardan etkilenmemesi için için uydunet internet iyi bir seçimdir.
  • Çanak antenler ve modem güneş enerjisiyle çalışabilir. Böylece elektrik kesintisinde bile interneti kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uydunet İnternetin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Uydunet internet, çoğu kırsal ev ve işletme için çevrimiçi olmanın tek yoludur. Bu yüzden internet erişiminin olmadığı yerlerde kullanmak için nadir seçeneklerden biridir.

Uydunet İnternetin Hızı Ne Kadardır?

Uydunet internetin indirme hızları, sağlayıcıya ve seçtiğiniz plana bağlı olarak 12 Mbps'den 100 Mbps'ye kadar çıkar. Yükleme hızları indirmeden daha düşüktür, genellikle 3 Mbps'den daha azdır. Bu, hazırladığınız bir YouTube videosunu yüklemenin biraz zaman alacağı anlamına gelir.

Uydu ile gigabit hızları elde etmeyecek olsanız da, uydunet internet birçok yerdeki kablo ve fiber bağlantılarla aynı seviyededir. Günlük kullanımlar için çok hızlıdır, fakat oyun oynamak gibi farklı aktiviteler için uydunet interneti kullanıyorsanız, yaşanılan gecikmeleri hissedebilir ve bundan dolayı sorunlar yaşayabilirsiniz. Uydunet internette sinyalin yörüngeden ışınlanması gerektiğinden, her zaman hafif bir gecikme olur.

Evinize internet bağlatmak için farklı seçenekleriniz olabilir. Örneğin DSL, kablo, fiber vb.) Bu gibi durumlarda hangisini seçeceğiniz noktasında hepsini değerlendirip daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz.

Neden mi?

Uydunet internet daha kararlı bir bağlantı sağlar. Mobil internet hücre sinyali alamadığınız zaman çalışmaz. Ayrıca uydunet internet, uzun vadede hücresel planınıza ek veri eklemekten daha ucuz olabilir. Ancak ev internetinizi yalnızca ara sıra kullanıyorsanız veya sık sık seyahat ediyorsanız, mobil internet sizin için daha iyi bir seçenektir. Mevcut akıllı cep telefonunuzu kullanarak ya da erişim noktası işlevi gören bir cihaz ile internetiniz her zaman yanınızda olur. İnternet seçiminizi, kullanım şeklinize ve kendi özel standartlarınıza göre belirlemeniz en doğru seçenek olacaktır.

2 Aralık 2020
Hızlı Teklif Alın