Ne Aramıştınız?

Metro Ethernet İnternet Nedir? Nasıl Çalışır?

Metro ethernet ya da Metropolitan Area Network (MAN), bir metropol alanında iki veya daha fazla konumu, yüksek hızlı veri bağlantısıyla güvenli bir şekilde bağlayan özel veri devreleridir.

İçerik Başlıkları
Metro Ethernet

Metro ethernet, Yerel Alan Ağını (LAN) iki veya daha fazla işyeri arasında LAN'a veya metro alanındaki bir saha dışı veri merkezine bağlamak için basit ve güvenilir bir yol kullanır.

Metro ethernet, belirli bir metropol bölge içinde verimli ve ölçeklenebilir ağ hizmetleri sunar. Bu bölgeler sıklıkla fiber optik ağlarda birbirine bağlanır ve bu da etherneti belirtilen büyükşehirde daha yaygın hale getirir.

Metro ethernet, fiber optik bağlantılar sayesinde yüksek hız ve simetrik geniş bant internet bağlantısı sağlar.

Simetrik Bağlantı Nedir?

Simetrik bağlantı, veri ve dosya aktarım hızının her iki yönde de aynı olduğu anlamına gelir. Yani bağlantı, aynı zamanda indirme ve yükleme hızlarının aynı olmasını sağlar. Simetrik internet, her iki yönde de yüksek veri hızları sağlayarak, birden çok kişinin aynı anda internete bağlanıp veri aktardığı büyük veya küçük ofisler için idealdir.

Metro Ethernetin Avantajları Nelerdir?

Her bağlantı seçeneğinin kendine özgü avantajları olsa da, işletmenizin kesinlikle neye ihtiyacı olduğunu anlamanız önemlidir, böylece metro ethernetin işletmeniz için doğru seçim olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Bu yüzden şimdi metro ethernetin bazı önemli avantajlarına bir göz atalım:

  • İşletmeniz veri, ses ve video gibi hizmetlere ihtiyaç duyduğunda, metro ethernet daha düşük gecikme süresine sahiptir.
  • Geniş alan ağlarının aksine, metro ethernet daha az karmaşık yapılandırma ve gereksinimler gerektirir. Metro ethernet ile yüksek hızlı bir ağ ortamından geçiş daha basit bir işlemdir.
  • Diğer ağ seçenekleriyle karşılaştırıldığında, metro ethernet ekipmanı çok düşük maliyetlidir.
  • Hizmetin ölçeklenebilir olması, şirketinizin gereksinimlerine bağlı olarak bant genişliğinizi artırabileceğiniz anlamına gelir.

Metro Etherneti Kimler Kullanmalıdır?

Çoğunlukla orta ve büyük ölçekli işletmeler tarafından yoğun olarak kullanılan metro ethernet, daha çok interneti yoğun ve kapsamlı olarak kullanan; üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, kamu kuruluşları, oteller, organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, alışveriş merkezleri ve hastaneler tarafından yoğun olarak kullanılır.

Metro Ethernetin Hızı Ne Kadardır?

Daha küçük bütçelerde daha geniş bant genişliğine ihtiyaç duyan işletmeler, çalışanlarının kesintisiz iletişim kurmasına olanak tanıyan verimli ve uygun maliyetli ağ seçeneklerine ihtiyaç duyar. Metro ethernet, çalışanlarınızın birbirleriyle işbirliği yapmasına ve müşterilerle iletişim kurmasına yardımcı olmak için verimli ve ölçeklenebilir seçenekler sunar. Metro ethernetin hızı ihtiyacınız için seçtiğiniz plana bağlı olarak 10MB’den 10GB’a kadar çıkar.

Metro Ethernet Fiyatları Ne Kadardır?

Metro ethernet fiyatlandırması, kilometre bazlı ve değişken fiyatlandırmaya sahip diğer birçok noktadan noktaya veri devrelerinin aksine, sabit bir fiyattır. Bu, işletmelere, sabit bir işletme gideri sağlar. Diğer özel ağ seçenekleriyle karşılaştırıldığında, metro ethernet fiyatları tipik olarak en düşük veri ağı maliyetlerine sahiptir.

Metro Ethernet ve Fiber İnternet Arasındaki Farklar Nelerdir?

Metro ethernet ve fiber internetin birbirinden tamamen farklı olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü metro ethernet hizmetinde kullanılan internet de fiberdir. Sadece kullanım alanları farklıdır. Fiber internet genellikle bireysel kullanıcılar tarafından kullanılırken; interneti yoğun ve kapsamlı olarak kullanan orta ve büyük ölçekli işletmeler vb. kurumlar metro etherneti kullanır.

2 Aralık 2020
Hızlı Teklif Alın