Ne Aramıştınız?

Kablonet Nedir? Kablonet ve ADSL Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kablonet internet, kablolu televizyon ile aynı ağdan çalışan bir internet hizmetidir. Çevirmeli ağ internet hizmetinden çok daha hızlıdır ve kablo modeme bağlı olduğu sürece her zaman açıktır.

İçerik Başlıkları
kablonet

Kablolu internet, hızlı geniş bant bağlantısı üzerinden internete erişim sağlamak için kullanılır. Farklı hız seviyelerinde bulunan DSL ve çevirmeli ağın aksine kablolu internet, kablolu televizyon yayınları kadar hızlı bir bağlantıya sahiptir. Hem DSL hem de çevirmeli ağ internet hizmetlerinden 10 kata kadar daha hızlı olabilir. Kablolu internet, çevrimiçi olarak çalışan veya oyun oynayanlar ve kesintisiz hizmet almak isteyenler için harika bir seçenektir.

Fiber internet genellikle kablonetten daha hızlıdır, ancak şu an itibariyle fiber internet ülke genelinde yaygın olarak bulunmadığı için kablolu internetten çok daha pahalıdır. Kablonet internet, bir evin veya küçük bir işletmenin günlük temel internet bağlantı ihtiyaçları için genellikle en iyi seçeneklerden biridir.

Kablonet Çalışma Sistemi

Kablonet, kablo TV sayesinde halihazırda mevcut olan altyapıyı kullanır. Kablolu internet, veri iletimini gerçekleştirmek için belirlenmiş bir televizyon kanalındaki alanı kullanarak yerel kablo hizmet sağlayıcısı tarafından iletilir. Yukarı ve aşağı aktarımlar, kablo sinyalinin alıcıya evin içine yerleştirilen küçük bir kutu olan bir kablo modem aracılığıyla ulaşmasına izin verir. Evin dışından aktif ve canlı kabloya bağlanan bir koaksiyel kablo, daha sonra evin içine takip edilir ve kullanıcı tarafında, internet kablo bağlantınız modeminize veya WiFi yönlendiricinize bağlanır. Bu cihazlar, internete bağlamanıza izin veren ağ geçididir. WiFi yönlendiricileri, koaksiyel kablo aracılığıyla taşınan geniş bant sinyalini alır ve WiFi özellikli cihazlar tarafından alınabilen bir radyo sinyali olarak yükseltir.

Kablonet ve ADSL Arasındaki Farklar

Kablonet bağlantıları, evinize internet ve ücretli TV hizmetleri sunmak için koaksiyel kablo kullanır. Kablolu internet bağlantıları genellikle ADSL bağlantılarından daha hızlıdır.

ADSL bağlantıları, internet sağlamak için bakır telefon hattını kullanır ve hattı bir ev telefonu için kullanmanıza izin verir. ADSL hızları, santrale olan mesafeye bağlı olarak değişebilir.

Kablonetin Avantajları Nelerdir?

Kablonet internet, özellikle geniş bant hizmetinizden daha yüksek bir performans düzeyi elde etmek istiyorsanız bazı ciddi avantajlara sahiptir. Bu avantajları sıralayacak olursak:

1. Hız

Fiber optik ve koaksiyel kablo teknolojisi sayesinde kablonet oldukça hızlı bir geniş bant internet hizmetidir. Bütçenize ve kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak hızları yaklaşık 50 Mbps'den 2.000 Mbps'ye kadar yükselir. Ortalama bir hane halkının 50 ila 200 arasında hız ihtiyacı olduğu düşünülürse, kablonet, haneler için tercih edilecek bir seçenektir.

2. Uygun maliyet

Çoğu şehir ve kasaba, kablo hizmetleri sağlamak için gereken altyapıya sahiptir. Bu da kablolu interneti nispeten daha ucuz hale getirir.

3. Dayanıklılık

Uydu interneti, kötü hava koşullarında sinyal kesintisine uğradığından, kullanıcılar için gecikmeyi artırır ve genellikle kötü hava koşullarında zarar görür. Bununla birlikte, kablolu internet genellikle yeraltında bulunur, bu nedenle sert hava koşullarından etkilenmez.

Kablonet Hangi Şehirlerde Vardır?

Türkiye’nin birçok şehrinde kablonet internet altyapısı bulunmaktadır. Bu şehirleri sıralayacak olursak:

  1. Adana
  2. Ankara
  3. Antalya
  4. Balıkesir
  5. Bolu
  6. Bursa
  7. Denizli
  8. Edirne
  9. Eskişehir
  10. Erzincan
  11. Erzurum
  12. Gaziantep
  13. İstanbul
  14. İzmir
  15. Karaman
  16. Kayseri
  17. Kocaeli
  18. Konya
  19. Manisa
  20. Mersin
  21. Samsun
  22. Tekirdağ
  23. Yalova
  24. Zonguldak

Hizmetlerini kullanabilmeniz için adresinizde KabloTV alt yapısının bulunması gerekmektedir. Yukarıdaki şehirlerden birinde yaşıyorsanız, bulunduğunuz bölgede hizmetin var olup olmadığını öğrenmek için Türksat Kablonet sitesinden bulunduğunuz şehre göre sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Kablonet Bağlantı Hızı Ne Kadardır?

Kablonet bağlantı, koaksiyel kabloların gelişmiş performansı nedeniyle, bakır tel kullanan "süper hızlı" geniş bant bağlantılarından önemli ölçüde daha hızlı geniş bant hızları sunar. Kablonet internet hızı 50 Mbps'den başlar ve daha yüksek kaliteli paketlerde 2000 Mbps'yi aşabilir.

11 Kasım 2020
Hızlı Teklif Alın