Ne Aramıştınız?

Bilişim Firmaları İçin Yeni Yükselen Yıldız - Siber Güvenlik Pazarı

Dünya her geçen gün dijitalleşiyor, 90’lı yıllarda herkesin kendine ait bir taşınabilir bilgisayarı olacak denildiğinde buna çoğu kişi inanmıyordu. 


2000’li yılardaysa aynı şekilde herkesin cebinde bir telefon olacak ve insanlar bu telefonlar aracılığıyla internete sürekli bağlı kalacak dendiğinde çoğumuz için bu bir hayaldi.

Geldiğimiz noktada buzdolaplarından, akıllı ev sistemlerine; kombilerden klimalara kadar artık hayatımızda yer alan tüm elektronik aletler internete ve birbirine bağlı hale geldi. Bunu da Nesnelerin İnterneti dediğimiz IOT’in (Internet of Things) hızlı yükselişiyle açıklayabiliriz. 

İçerik Başlıkları
Siber Güvenlik Pazarı

Nesnelerin İnterneti o kadar ilerledi ki artık tuvaletlerimizdeki klozetlerle bile bir takım sağlık verilerimizi analiz ederek internet dünyasına dahil olmaya başladı. Evet, klozetlerimiz bile artık internete bağlı vaziyette!


Sırada Kim Var?


Elbette KOBİ’ler. İnternetin günlük hayatımız içindeki önemi arttıkça iş yapış şekillerimiz de hızla değişiyor. Artık işletmenizin çapı ne olursa olsun artık tüm firmalar siber tehditlerin ve siber saldırganların menziline girmiş konumda. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi internetin hayatımıza bu kadar girmesinden sonra bu durumdan kaçışımız da yok denecek kadar az.


Üzülerek belirtmeliyiz ki Hacker’ların kolay lokma olarak nitelendirdiği küçük ve orta boyutlu işletmelerin büyük bir bölümüyse siber tehditlere karşı tamamen korumasız durumda yer alıyor.


Yapılan son araştırmalar ise kobi’lere yönelik yapılan siber saldırıların her geçen gün artmakta olduğunu bize söylüyor.

 

 

Kobi’lerin Düştüğü Büyük Yanılgı: Hacker’lar Büyük Firmaları Bırakıp Bizi mi Hackleyecek?

Gelin bu yanlış algıyı aşağıdaki rakamlarla çürütelim:

  • Dünyada her 40 saniyede 1 şirketin verileri siber saldırganlar tarafından kilitleniyor.
  • Accenture’ın raporuna göre bir şirketin yaşadığı mağduriyet ortalama 50 gün sürüyor. Bu da 50 gün boyunca işlerin durması ve zarar edilmesi anlamına geliyor.
  • Siber tehditler 2018 yılında bir önceki yıla göre %600 oranında artış gösterdi.
  • IT alanında çalışan uzmanlar, önümüzdeki dönemde siber tehditlerin küçük ve orta boyutlu işletmelere karşı artacağını öngörüyor.
  • Bu statüde yer alan her 2 işletmeden 1’i en az bir siber saldırıya uğradığını kabul ediyor.
  • KOBİ'ler için siber saldırı riski 2016 yılında %55 iken, günümüzde %61’e kadar yükseldi. 

Bilişim Firmalarına Siber Güvenlik Alanında Büyük Bir Sorumluluk Düşüyor!

Günümüzde birçok bilişim firması artık güvenlik yazılımları ve donanımları noktasında müşterilerine hizmet vermeye başladı. Özellikle farkındalık ve bilinçlendirme noktası başta olmak üzere bilişim firmalarına önemli bir sorumluluk düşüyor.

 

Her 40 saniyede 1 siber saldırıya uğrayan kobi’lerin:
•    Bireysel farkındalığı yükselterek insan hatalarının önüne geçilmesi,
•    Yazılım ve sistem güncellemelerinin düzenli olarak yapılması,
•    İşletmede buludan tüm bilgilerin güvenilir ortamlarda yedeklenmesi,
•    İşletmenin ihtiyaç duyduğu güvenlik ürünlerinin konumlandırılması ve desteğinin verilmesi

gibi başlıklarda da ihtiyaçlarının da giderilmesi gerekiyor.

Kara, Deniz, Hava ve Uzay gibi harp alanlarından sonra Nato tarafından 5. Harp alanı olarak değerlendirilen Siber Güvenlik alanı, önümüzdeki günlerde önemin artırmaya devam edecek.

Berqnet Firewall’la Tümleşik Bir Siber Güvenlik Yaklaşımı Mümkün!

Her ölçekteki işletmenin siber güvenlik ihtiyacınız bütüncül bir bakış açısıyla karşılayabilmek için çalışmalarına başlayan Berqnet Firewall, işletmelerin tüm siber güvenlik ihtiyaçlarını tek bir kutudan tümleşik olarak, Türk Lirası fiyatlarla ve ekstra lisans ücretleri ödemeden karşılamalarını sağlıyor.


Bu noktada işletmelerin ihtiyaç duydukları;


•    Siber Güvenlik – Firewall özellikleri
•    Ortak ağdan ücretsiz internet paylaşımı – Hotspot
•    Şirket çalışanlarının verimliliğine yönelik Web filtreleme ve uygulama filtreleme özellikleri
•    5651 ve 6698 sayılı yasaya uygun internet logları tutma ve saklama
•    Raporlama
Gibi başlıca özellikler dünyanın en kolay kurulabilen ve yönetilebilen firewall cihazı olan Berqnet’te bir arada.


Üstelik dakikalar içinde kuralabilen ve ileri seviye uzmanlık bilgisi istemeyen Berqnet Firewall cihazlarıyla zamandan tasarruf ederek firewall yönetimi için harcadığınız vakti minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Berqnet Firewall ile Hemen Tanışmak İçin: Ücretsiz Online Demo
 

10 Mayıs 2019
Hızlı Teklif Alın