Ne Aramıştınız?

Fiziksel Ortam Güvenliği

Fiziksel Ortam Güvenliği

Bilgi güvenliği, Fiziksel ve çevresel güvenlikten, insan kaynakları güvenliğine, iletişim ve haberleşme güvenliğinden, bilgi teknolojileri güvenliğine birçok konuyu da kapsar. Bu noktada asıl amaç yetkisiz olabilecek fiziksel erişimi, kuruluşun bilgi ve bilgi işleme olanaklarına hasar verilmesi ve müdahale edilmesini engellemektir.

Kurum veya kuruluş kritik veri veya kritik verinin nasıl korunacağı ile ilgili sınırlarını tanımlamalıdır. Bu sınırlar dahilinde de gerek çevresel gerekse altyapı olarak belirli önlemler almalıdır. Dış duvarlar, güvenlik kulübeleri, Giriş kontrollü noktalar (kartlı giriş, parmak izi, retina, avuç içi, damar izi gibi noktalar fiziksel güvenliğin önemli denetim noktalarıdır.

Bu fiziksel güvenlik sınırı ile ilgili önlemleri alırken de ulusal veya uluslararası standartlara uyumlu olarak şartları sağlamak zorundayız.

Fiziksel Giriş Kontrolleri: Ziyaretçilerin uygun bir yöntem ile giriş ve çıkışlarının kayıt altına alınması gereklidir. Kritik verinin olduğu noktalara erişim yetkilerinin sınırlandırılması ve hatta birden fazla kontrol önlemi alınarak giriş yapılmalıdır. Erişim yetkilerinin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve kayıtlarının tutulması zorunludur.

Ofislerin, odaların ve tesislerin güvenliğinin sağlanması: Kritik verilerin bulunduğu ofis ve odalara erişim ile ilgili gerekli kontrollerin alınması sağlanmalıdır. Gizli bilgi içeren mekanların kat planları, lokasyonu veya iletişim bilgileri gibi bilgilerinde erişime kapalı olması gerekmektedir. Hatta çok üst düzey yerlerde elektromanyetik kalkan kullanımı gerekebilir.

Dış ve çevresel tehditlere karşı korunma: Deprem, sel, patlama, yangın, toplumsal olaylar ve doğal ya da insan kaynaklı felaketlerden korunmak için güvenlik tedbirlerinin alınması gereklidir. Çevrede oluşabilecek tehditler de göz önünde bulundurularak bu tedbirlerin planlanması gerekmektedir.

Teslimat ve yükleme alanları: Yükleme ve dağıtım alanlarına bina dışından erişim, tanımlanmış ve yetkilendirilmiş personel ile sınırlandırılmalıdır. Dağıtım ve yükleme alanlarının dış kapısı, iç kapıları açıldığında emniyete alınmalıdır. İçeri giren ürün / malzeme ne ise kayıt altına alınmalıdır. Gelen ürünün doğruluğu kontrol edilmeli yolda herhangi bir değişiklik veya deformasyona uğradığı tespit edilirse ilgili personele bilgi verilmelidir.

Kontroller

· Giriş Kontrolü

· Çıkış Kontrolü

· Su Baskını Kontrolü

· Isı Toz ve Nem Kontrolü

· Yangın Kontrolü

· Enerji Kontrolü

· Doğal Afet Tedbirleri

· Kablolama Kontrolü

· Yedekli çalışma

· Sistem odası izleme ve takip

Eğitime Katıl, Uzmanlaş, Sertifikanı Al ve Paylaş

<h2>Eğitime Katıl, Uzmanlaş, Sertifikanı Al ve Paylaş</h2>
Hızlı Teklif Alın