İşletmeler İçin Siber Güvenliği Sağlayan Ayrıcalıklı Hizmet VPN
VPN, İngilizce Virtual Private Network kelimelerinin kısaltılmış hali. Türkçede Sanal Özel Ağ ifadesine karşılık geliyor. Başka bir IP adresi üzerinden internete çok daha güvenli bağlanmayı sağlayan bu hizmet, internet bağlantısını şifreliyor ve özelleştiriyor. VPN sistemi gönderilen ve alınan tüm verilerin güvenliğini sağlıyor. VPN ayrıcalıklı internet kullanımı sunarak girilemeyen sitelere de girebilmenize olanak tanıyor.
VPN, internet adresinizi başka bir ülkede gibi konumluyor ve yasaklama, kısıtlama gibi durumlara maruz kalmadan özgürce internete bağlanmanızı sağlıyor. Bu teknoloji, internet ortamında özgürlük ve güvenlik sağlayan önemli kişisel bilgileri gizleyen ve koruyan bir hizmet olarak birçok avantaj yaratıyor. VPN hizmeti; gizlilik ve güvenlik, yasaklı sitelere giriş, iş ya da okul ağına ulaşım, istenilen dosyaları indirme gibi avantajlar sunuyor.
İşletmeler İçin VPN Kullanımı Neden Gereklidir?
İşletmeler için internet ağı paylaşımı ve kullanımı ancak şirket içinde ve şirket dışında güvenli erişimi sağlayacak şekilde yapılandırıldığında verimli oluyor. İş yeri dışından işletme sunucularına bağlanma kolaylığı ve erişim güvenliği VPN hizmeti ile sağlanabiliyor.
Siber güvenliğin önemi işletmeler için giderek artarken, internet kullanım olanakları işletme başarısını etkiliyor. VPN, işletmeler için bir koruma kalkanı oluşturuyor. Veri akışı şifrelendiğinden dışarıdan teknik takip yapılamıyor. VPN sisteminin temel kullanım amacı kurumsal güvenliği sağlamak olarak belirleniyor. Ancak VPN bununla birlikte birçok avantaj da sağlıyor.
VPN hizmeti ile tek bir VPN hesabı üzerinden bilgisayar, tablet, cep telefonları gibi aygıtların yönetiminin yapılmasına olanak tanınıyor. Gizliliği korumak ve sansürü önlemek dışında VPN, işletmeler için kamusal internet ağının yönetim ve kontrolünü kolaylıkla yapılandırıyor. Yani işletmeler internet ağını özgürce yönetme avantajına sahip oluyor.
Veri Hırsızlığına Karşı Koruma Kalkanı VPN
İnternette veri hırsızlığının oldukça yaygın olduğunu her geçen gün fazlalaşan siber saldırı haberlerinden anlayabiliyoruz. Fortune’un araştırmasına göre büyük çaplı veri hırsızlıklarına maruz kalan oldukça fazla şirket ve kurum bulunuyor. Siber saldırılar her türlü sektöre yapılıyor. Şirketleri yüz milyonlarca dolar zarara uğratan siber saldırılar tüketicilerin de mağdur olmasına sebep oluyor. Büyük şirketlere yapılan saldırılar arasında; Sony, LinkedIn, Target, Hilton Hotels, Tesco gibi şirketlere yapılmış siber saldırılar bulunuyor.
LinkedIn 2012 yılında 6,5 milyon hesabının hacklendiğini duyurdu. 2016 yılında ise, siber saldırının sonuçlarının çok daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hackerlar 117 milyonu aşkın hesabın isimlerini ve şifre bilgilerini satmışlardı. Ülkemizde ise yakın zamanda hacklenen Biletix, müşterilerinin gizli verilerinin çalındığını duyurmuştu. Bilişim suçlarının artması savunma mekanizmalarının da geliştirilmesine yol açıyor. VPN, siber saldırılara ve veri hırsızlığına karşı geliştirilmiş en iyi savunma sistemi olarak siber savaşlarda şirketlerin koruyucu kalkanı oluyor. Küçük ya da büyük tüm şirketlerin siber saldırılara karşı önlemlerini alması çok önemli. Aksi takdirde hem finansal kayıp hem de müşteri güvenini kaybetme gibi büyük sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Berqnet Firewall, Siber Güvenlik İhtiyaçlarına Nasıl Çözümler Sunuyor?
Yeni nesil bir bütünleşik Firewall (UTM) ürünü olan Berqnet; işletmelerin veri ve sistem güvenliğinin yüksek performans ve en doğru çözümlerle korunmasını sağlayacak teknolojik mimariye sahip. Yerli işletmelerin özel kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanan Berqnet serisinde küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler için özel olarak geliştirilmiş ürünler bulunuyor.
Berqnet Firewall cihazlarında sunulan dahili VPN özelliği, işletmelere güvenli uzaktan erişim sağlıyor. Yasa ve mevzuatlara uygun olarak geliştirilmiş yeni nesil Firewall ürünler, işletmelerin network siber güvenlik çözümlerini sağlarken, ofis dışından iş kolu uygulamasına erişilmesini de kolaylaştırıyor. Ofis ağı dışındaki kullanıcılar için şirket verilerine ve kaynaklarına güvenli erişimi sunarken birden çok dosya sürümü nedeniyle ortaya çıkan sürüm çakışmalarını ortadan kaldırıyor.
İşletmelerin Neden Firewall UTM Cihazına İhtiyacı Var?
Siber saldırıların çeşitleri ve sayısı artarken işletmelerin güvenlik konusunda çok daha temkinli olmaları da giderek önem kazanıyor. Tek bir cihazla tüm güvenlik önlemlerini almak ve kurum internet ağının verimliğini artırmak mümkün. Bir işletme için internet ağı kullanımının işletmeye özel olması ve kontrolünün kolay sağlanabilmesi işletme maliyetlerini düşürecek ve olası felaket senaryolarını da önleyecektir. Çalışanların internet kullanımını kontrol etmek oldukça önemli. Çünkü yapılan araştırmaların da gösterdiği üzere güvenlik açıklarının çoğu insan hatası kaynaklı olarak ortaya çıkıyor.
Genel internet ağından yararlanırken işletmeler hem saldırılara açık oluyor hem de internet kullanımında verimliliği artıramıyor. Verilerinizi korumanız ve verilerinizi yedeklemeniz modern iş dünyasında artık gerekli hale gelmiş güvenlik önlemleridir. Birçok ayrı yazılım ve kafa karıştıran güvenlik ve ağ yönetim programları yerine tek bir cihazla işletmenizin tüm internet ağı sorunlarını çözebilirsiniz.
Siber güvenliği tehdit eden sadece veri hırsızları ya da hackerlar değil. Virüs, solucan, trojan, zararlı yazılım gibi bilgisayarların çökmesine neden olacak tehditler de her zaman bulunuyor. Bilgisayara kurulan antivirüs programları bu tehditler için maalesef yeterli değil. Bir işletmenin bu tür tehditlere karşı çok daha sağlam bir savunma mekanizması olmalı. Firewall UTM Cihazı, sağlam bir savunma mekanizmasına sahip olmanızı sağlıyor. Tıpkı bir insanın hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerektiği gibi işletmelerin de sanal bulaşıcı hastalıklara karşı savunma mekanizmasının güçlü olması gerekiyor. İşletmelerde kullanılan bilgisayarları tehdit eden çok tehlikeli virüsler bulunuyor.
İş sürekliliğini sekteye uğratan virüs sorunu ve şirket güvenliğini tehdit eden siber saldırılar işletme internet ağının güvenlik açıkları ile ilgilidir. Bilgi güvenliği uzmanlarıyla yapılan anketler sonucunda en büyük siber tehdit faktörleri şöyle sıralanmıştır;
- İnsan hatası
- Yetersiz şirket içi uzmanlık
- Dikkatsiz bir çalışanın bir kimlik avı dolandırıcılığına uğraması
- Bir kötü amaçlı yazılım saldırısı, veri ihlali veya bir siber saldırı
- Hassas ve gizli verilerin yetkisiz erişimlere karşı korunamaması
- Saldırganların karmaşıklığına ayak uydurulamaması
- Üçüncü partilerin hassas verileri kullanması kontrolünde başarısızlık
- Yıkıcı teknolojiler, örneğin IoT cihazlar
- Mobil
- Bulut
İşletmeniz İçin Nasıl En Doğru VPN Hizmetini Alırsınız?
İşletmeler için VPN güvenlik anlamına geliyor. İnternet ağları ve siber saldırıların özellikleri farklılaşabiliyor. Siber saldırılardan, kötü yazılımlardan işletmenin internet ağını korumak için en doğru VPN hizmetini seçmek gerekiyor. Berqnet, Firewall UTM cihazını yerel işletmeler için özel olarak sunuyor.
İşletmenin ihtiyaç ve internet ağı kullanım özelliklerine göre seçenekler bulunuyor. İşletmenizin internet ağını bir insan gibi düşünün. Dışarıdan gelecek hastalıklara, hırsızlıklara, sürpriz kazalara karşı korunabilmek için çok yönlü bir savunma mekanizmasına ihtiyaç duyduğunu anlayacaksınız.
VPN hizmetini alırken aynı zamanda kolay kullanım olanaklarının da olmasına dikkat etmek gerekiyor. Berqnet ürün ve çözümleri yerel işletmelerin VPN hizmetinden en kolay şekilde yararlanması için gerekli eğitimlerle sunuluyor. Dünyanın en kolay kurulan ve yönetilen Firewall’u olan Berqnet’i ücretsiz incelemek için Online Demo sayfamıza giriş yapabilirsiniz.
İşletmenizin çalışma dinamiklerine en uygun VPN hizmetini kullanarak finansal kayıplarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Ücretsiz demo incelemesi ile doğru seçimi yapabilirsiniz. Günümüz iş dünyasında interneti en verimli şekilde kullanan şirketler başarılı işlere imza atıyor. Şirketiniz için en doğru VPN hizmeti ile internet ağında sağlam bir kale inşa edebilirsiniz.
16 Eylül 2018