Ne Aramıştınız?

İşletmeler İçin Firewall Cihazlarının Önemi

İnsanoğlunun önlenemez ilerleyişi akıllı bileklikler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar, bilgisayarlar ve benzeri birçok teknoloji sayesinde ürün ve hizmet aldığımız tüm sektörleri de değişime zorluyor.

İçerik Başlıkları
Firewall Cihazlarının Önemi

Kimi zaman bu değişimi e-hizmetler, kimi zaman da dijital dönüşüm olarak adlandırıyoruz.

Bununla birlikte ihtiyacımız olan ürün ve hizmetleri elektronik ortamda hatta herhangi bir mobil cihazımız üzerinden görebilmek, incelmek ve hatta satın almak istiyoruz. Doğal olarak da bu hizmeti veren veya ürünleri satan tüm sektörler bu dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Cihazlarımızla birlikte hayatlarımız da internete doğrudan bağlı hale geliyor.

Son yıllarda hiç olmadığı kadar teknolojinin hayatımızı etkilediği, birer sanal kimlik haline gelmeye başladığımız yeni bir çağın içerisindeyiz. Teknoloji biz bireylerin hayatını değiştirdikçe ve sanallaştırdıkça bireylerle birlikte işletmeler, kobiler, belediyeler hatta devletlerin dahi işleyiş yapısını değişime zorluyor.

Peki bu dönüşüm ve değişim sırasında ne gibi risklerle karşı karşıyayız?

Kişi özelinde bakıldığında aslında birçok risk karşımıza çıkıyor. İnternet üzerinden almış olduğumuz her ürün ve hizmet için kişisel verilerimiz, kredi kartı bilgilerimiz, alışkanlıklarımız, duygu ve düşüncelerimiz hatta ilgi alanlarımıza kadar birçok bilgiyi paylaşmak zorunda kalıyoruz.

Biz bu bilgileri paylaşırken, kötü niyetli siber saldırganların da dikkatini çektiğimizi unutmamalıyız. Şöyle bir düşünün, elinizde bir tomar para ile sokakta yürümenizi isteselerdi ne cevap verirdiniz? Peki aynı senaryoyu sanal dünyaya uyarladığımızda gözlerimizi neden kapatıyoruz?

Siber saldırganlar, kötü niyetli hackerlar ve hatta birçok farklı risk internet dünyasına adım attığımız andan itibaren karşımıza çıkıyor.

Yalnızca kişiler değil kurumlar da yani restoranlar, kafeler, hastaneler, okullar, havaalanları gibi özellikle de halta açık birçok işletme de bu saldırılardan nasibini alıyor. Saldırganlar sürekli tekniklerini yeniliyor ve gelişen teknolojiyle birlikte onlar da kendi metotlarını gelişirmek için uğraşıyorlar.

Saldırganlar gelişen teknoloji sayesinde büyük veya küçük hiçbir hedef gözetmeden dikkatlerini çeken herhangi bir noktaya saldırı düzenlemeye başladılar. Son yıllarda artan fidye virüsleri de bunun en büyük kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Bu saldırılara karşı yalnızca antivirüs koruması kullanmak maalesef ki yeterli olmuyor.

İşletmemizi Siber Saldırılara Karşı Nasıl Korumalıyız?

Küçük veya orta ölçekli firmaların özellikle de hizmet sektöründeki kuruluşların en önemli eksikliği bu saldırılara karşı korumalarının olmaması veya mevcut önlemlerinin yeterli düzeyde olmaması ile başlıyor.

İster küçük bir işletme isterseniz orta ölçekli bir kobi olun, bir ağa sahipseniz ve çalışanlarınız bu ağ üzerinden internete bağlanıyorsa risk altında olduğunuzu unutmamalısınız.

Bu risklere karşı korunmak ve güvenlik seviyenizi artırmanın en önemli adımı mevcut ağ sisteminize bir UTM cihazı konumlandırmakla başlar.

Sisteminize konumlandıracağınız bir UTM cihazı ile karşınıza gelebilecek siber saldırıların büyük ve önemli bir kısmını engelleyebilirsiniz.

  • Çalışanların bilinçsizce internet kullanımı
  • Virüs, trojan ve benzeri zararlı yazılım saldırıları
  • Wi-Fi üzerinden gelebilecek saldırılar
  • İç ağınıza sızmak isteyen kötü niyetli kişiler
  • Veri ihlalleri ve müşteri datalarının zarar görmesi
  • Kamera ve benzeri sistemleriniz (unutmayın artık günümüzde sadece kameralar değil, yazıcılar, buzdolapları hatta işletmenizin giriş kapıları bile internete bağlı.)
  • Satış ve pazarlama ekiplerinizin güvenliği
  • KVKK ve 5651 gibi çok önemli kanuni yükümlülüklerin ihlali...

…gibi birçok konuda karşınıza çıkabilecek risklere karşı işletmenizde antivirüs programlarıyla birlikte UTM koruması altına almanız gerekir.

Bunu da %100 yerlli AR-GE’si sayesinde ve 35 yıllık LOGO Yazılım tecrübesini arkasına alarak çalışmalarına devam eden Berqnet UTM ürünleri sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Berqnet UTM Ailesi; işletmesinde internet kullanımı olan tüm küçük, orta ve büyüyen işletmelere siber saldırılar karşısında olabilecek maksimum verimle tümeleşik bir koruma sağlıyor.

İşletmenizi Berqnet UTM Ürünleri ile Koruyun!

Berqnet UTM ürünleri tek bir cihazla tüm güvenlik önlemlerini almak ve ağ güvenliğinizi sağlamak mümkündür! Bu nokta oldukça önemli çünkü genellikle firewall cihazları farklı özellik setleri için farklı lisans ücretleri talep ederek işletmelerin bütçelerini oldukça yorar. Berqnet UTM, işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri tek bir kutuda ve tek bir fiyatla satışa sunuyor.

Aynı zamanda ağ performansını artırarak iş süreçlerinizi de hızlandırabilirsiniz. Berqnet UTM ürünleri bir işletmenin ihtiyaç duyabileceği her türlü güvenlik desteğini sağlarken, 5651 ve KVKK gibi kanunlar için de tam uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Kobiler ve küçük işletmelerin günümüz siber dünyasındaki en önemli sorunlarından biri de çalışanların internet kullanımını kontrol altına alabilmektir. Gün boyunca internet üzerinde çalışmalarını sürdüren çalışanlarınızın bilinçsizce yapabilecekleri hatalar şirketiniz için büyük felaketlere yol açabiliyor. Bu kullanımlar bazen de işletmenin çalışan verimliliğin düşmesine sebep olabiliyor. Gereksiz sitelere girilmesi, internet üzerinden dizi, film ve video seyredilmesi sadece internet hızını yavaşlatmakla kalmıyor çalışan performansını da önemli bir ölçüde düşürüyor. Yapılan araştırmalar, işletmelerde iş dışı internet  kullanımı sebebiyle verimlilik kaymının %21’lere kadar ulaştığını ortaya koyuyor.

Ancak Berqnet UTM ailesi ile bu sorunun önüne kolaylıka geçebiliyorsunuz. İleri seviye web ve uygulama filtreleme özellikleri sayesinde kurumunuzda kullanılan tüm interneti istediğiniz ve belirlediğiniz kurallar dahilinde yönetebiliyorsunuz.

Berqnet Firewall cihazları sabit çalışanlarınız için antivirüs ve siber kalkan görevi görebildiği gibi dışarıda çalışan personelleriniz ve ana merkeze bağlanan şubeler için de kurumunuza özel VPN (şifreli ağ) hizmeti de veriyor. Bu hizmeti SSL VPN ve IPSec VPN olarak dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Bu sayede çalışanlarınız ya da şubeleriniz temiz bir ağ bağlantısı üzerinde verimli ve güvenli bir şekilde iş süreçlerinizi sürdürebilirler. 

Hizmet sektöründe yer alan kafe, restoran gibi işletmelerin çalışanları ile birlikte müşterilerinin de güvenliğini sağlamak zorundalar. Özellikle de ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan tüm işletmeler kanuni yükümlülüklerini yerine getirmek için büyük bütçeler ayırmak zorunda kalabiliyor. Berqnet Firewall cihazlarımızda standart ve ücretsiz olarak gelen Hotspot özelliği sayesinde tek bir cihaz içerisinde hem güvenli bir internet paylaşımı hizmeti verebileceğinizi hem verdiğiniz bu hizmet dahilinde 5651 sayılı kanuna da tam uyumlu olarak loglama yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Berqnet markası siber güvenlik alanında birçok farklı tipte ve büyüklükteki şirketin ihtiyaç duyabileceği tüm güvenlik desteğini sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda Berqnet ürünlerinden birini ağınıza konumlandırdığınız andan itibaren kıdemli teknik destek uzmanlarının da haftanın 6 günü sizin bir telefon uzağınızda olduğunu sakın unutmayın.

Tüm Türkiye’de 500’e yakın iş ortağıyla 5.000’den fazla işletme tarafından tercih edilen Berqnet Firewall ürünleri; içinde firewall özelliğiyle birlikte birçok özellik bulunan tümleşik siber güvenlik cihazlarıdır. Buradan yola çıkarak UTM’in açılımı da Unified Treat Management / Tümleşik Tehdit Yönetimi olarak dilimize çevirebiliriz.

Dünyanın en kolay kurulabilen ve yönetilebilen firewall’u Berqnet’in benzersiz arayüzünü ücretsiz online demo hizmeti sayesinde hızlıca inceleyebilirsiniz. Berqnet Online Demo

13 Ocak 2019
Hızlı Teklif Alın