Ne Aramıştınız?

Kullanıcı Gözünden Berqnet Firewall

Berqnet Genel Müdürü Murat Apohan,kullanıcıların gözünden çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ayrıntılar röportajımızda!

İçerik Başlıkları
Kullanıcı Gözünden Berqnet

Berqnet Genel Müdürü Murat Apohan, kullanıcıların gözünden çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ayrıntılar röportajımızda! 
 

Sizce KOBİ’ler için günden güne artan bilişim suçları ve siber saldırılar ne derece önem arz eder?

KOBİ’ler çok sınırlı siber savunma becerisine ve siber savunma altyapısına sahiptir. Bu nedenle bu tür saldırılara çok açıktırlar. Kolay hedef olmaları nedeniyle KOBİ’ler özellikle hackerlar tasarından tercih edilir hale gelmiştir. KOBİ bilgisayarlarının, hackerler tarafından şifrelenmesi ve tekrar eski haline getirilmesi için fidye talep edilmesi sıradan bir olay haline gelmiştir. Hatta hackerların bu süreci iyi işletebilmek için yurtdışında Türkçe konuşan çağrı merkezi açtıkları bile bilinmektedir. Bu saldırılar sonucunda KOBİ’ler sadece şifrelenmiş verileri açtırmak için her olayda ortalama 1.500 USD kadar para kaybetmektedirler. 

Kullanıcı Gözünden berqNET

Berqnet'i rakiplerinden ayıran en önemli özellik kolay kullanım ve Türkçe menü olması… Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Siber güvenlik çözümleri, çoğunlukla kullanımı yüksek uzmanlık gerektiren, karmaşık ve ithal ürünlerdir. Bu nedenle toplam sahip olma maliyeti yüksek ve etkin olarak kullanılamayan ürünlerdir. Berqnet pazardaki bu boşluğu doldurmaktadır. Türkçe olması ve pek çok karmaşık özelliği kolay kullanılabilecek şekilde sunuyor olması nedeniyle toplam sahip maliyetini azaltmaktadır. Bu sayede kullanımı çok hızlı bir şekilde öğrenilebilmektedir. Bu yapısı özellikle bu alanda sınırlı yatırım kaynağına sahip olan işletmeler için önemli avantajlar sağlamaktadır. 
 

Firmalarla sağladığınız çözüm ortaklığından bahsedelim. Nasıl bir işbirliği gerçekleştiriyorsunuz?

İş ortaklarımızla sürdürülebilir bir ilişki sağlamak genel kanal stratejimizdir. Bu stratejimiz gereği iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını dinlemek, anlamak ve her durumda yanlarında olmak bizim için bir refleks haline geldi. Hızla artan çözüm ortaklarımızla Berqnet'in konumlandırılmasında ve desteğinin sağlanmasında çok önemli katkı sağlamaktadırlar. Çözüm ortaklarımıza gerekli eğitimleri sağlayarak; hem siber güvenlik konusunda bütüncül çözümler oluşturabilmeleri hem de Berqnet'i yakından tanımları sağlanmaktadır. Ayrıca çözüm ortaklarımız sürekli desteğimiz sayesinde etkin hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürebilmektedirler. Bu tür bir üründe zorunlu olan sağlıklı kanal yapısı da çözüm ortakları ile sağlanmaktadır. 
 

Firmalar ile ortaklaşa Webinarlar gerçekleştiriyorsunuz. Detaylar hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Bu Webinarlardaki amaç, hem siber güvenlik alanında farkındalığı yükseltmek hem de LOGO Siber Güvenliğin geliştirdiği Berqnet Firewall’u hakkında bilgi vermektir. Son olarak Berqnet ana dağıtıcımız PENTA Teknoloji ile bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Bu etkinlikler yoğun ilgi görmekte ve bize hızlı bilgilendirme imkânı sağlamaktadır. Webinarlar ile siber saldırılara karşı alınabilecek önlemler aktarılarak bu konudaki farkındalık ve etkinlik yükseltilmektedir. 
 

Sizce Berqnet yeni nesil firewall ürün ailesini alan kullanıcıların kazanımları nelerdir?

Öncelikle Türkçe arayüzlü yerli bir ürün sahibi olacaklardır. Ayrıca yerel yasalara (5651) uyumlu bir çözüme sahip olacaktır. Diğer Firewall’ların çok ötesinde kolay kullanılabilen Berqnet sayesinde işletme maliyetleri azalırken siber saldırılara karşı daha güvenli hale geleceklerdir. 
 

Berqnet Firewall cihazlarınızın 5651 sayılı yasa gereği yerel ihtiyaçlara en etkili çözümü sunuyor diyebilir misiniz?

Evet, Berqnet 5651 sayılı yasa ihtiyaçlarını kanuni olarak geçerli zaman damgası kullanarak sağlamaktadır. Üstelik bu işlemi sadece kendi ürettiği kayıtlar için değil, bulunduğu kurumda başka kayıt üreten tüm cihazlar için merkezi bir hizmet olarak sunmaktadır. Yerli bir ürün olması nedeniyle yasal değişiklikler hızlı bir şekilde Berqnet'e güncelleme olarak gönderilebilmektedir. 
 

Berqnet'in sunduğu UTM ürününün fonksiyonları, kullanıcılar için nasıl bir kolaylık sağlıyor?

Berqnet standart bir firewall’un ötesinde çözüm sunmaktadır. Web filtreleme, SSL VPN, IPSec VPN, Antivirüs, IPS/IDS, 5651 gibi hizmetlerin tümünü tek bir kutu içinde sunan bir UTM’dir. Birçok özelliği bir arada kolay kullanılabilir bir biçimde sunduğu için Berqnet tek bir ürün ile birçok ihtiyacı karşılamaktadır. Gönderilen güncellemelerle yeni birçok özellik daha kazanacaktır. Berqnet en iyi kullanıcı deneyimini sunarak kolay kurulum ve kolay kullanım imkânı sağlamaktadır. 
 

Berqnet'in sunmuş olduğu "Online Demo" hizmeti için neler söylemek istersiniz?

Bu tarz çözümlerde ürünü görmek, denemek önemli bir ihtiyaç. Bizde bu beklentiyi karşılamak adına Online Demo hizmetini devreye sunduk ve önemli bir fayda sağladığımıza inanıyoruz. https://berqnet.com/online-demo-formu  adresindeki kısa formu doldurmanızın ardından Berqnet Firewall'un sanal bir sürümüne ulaşıp kullanabilirsiniz. Bu sayede ürünün bazı özelliklerini görme ve deneme şansı yakalamış olursunuz. 

Berqnet'in üreticisi LOGO Siber Güvenlik, LOGO Yatırım Holding’in bir kuruluşu. Bu durumun ürün geliştirme sürecine etkileri nelerdi. Ayrıca LOGO Siber Güvenlik hakkında bilgi verebilir misiniz?

LOGO Siber Güvenlik, siber güvenlik ve gömülü yazılım geliştirme konusunda uzman bir AR&GE ekibi barındıran ve bu alanda işletmeler için çözümler oluşturan bir kuruluştur. Türkiye’nin en büyük ve köklü yerli yazılım kuruluşu olan LOGO Yatırım Holding tarafından kurulmuştur. Bu ilişki sadece yatırımla sınırlı kalmamış olup, LOGO Siber Güvenlik ve Ağ Teknolojileri LOGO Holding’in 30 yıllık yazılım geliştirme tecrübesini Berqnet'i geliştirirken etkin bir şekilde kullanmıştır. Özellikle yapılan kalite yatırımı bu tecrübe sonucu çok yüksek olmuştur. Ayrıca kurucu şirketin doğru iş modeli ve kanal yapısı oluşturmadaki başarısındaki tecrübeden de yararlanılmıştır. 

19 Ağustos 2015
Hızlı Teklif Alın